tisdag 4 november 2014

Skriva diskuterande text i grupp



Jimmy
Christie
Gladys
Jin Won
Tanyapong


Behövs man grammatikundervisning när man lär sig ett nytt språk?

När man kommer från andra land och flytta i Sverige man behöver lära sig ett nytt språk. Eftersom dem integrerar i samhället behöver man språket, men hur lära man sig språk? Behöver man grammatikundervisning? Man behövs grammatik eftersom det finns skillnad mellan tala och skriva. I andra sida det är mycket tid att lära sig grammatik.

Grammatikundervisning är viktigt man kan tala och skriva ordentligt. Om man inte lära sig grammatik det blir lättare att göra fel. Dessutom man lära sig att bygg olika meningar för egen hand genom grammatikundervisning.

Men i andra sida om bara fokusera mycket på grammatik så det är svårt att förbättra att prata eftersom kunskaper och grammatik behövs inte för att kommunicera. Exempelvis, eleverna i Korea som studerar engelska grammatik de är jätteduktiga att skriva men de kämpa att prata engelska.

Vi tror att grammatikundervisning är viktigt för att kunna prata om språket uppbyggnad och struktur. Grammatikundervisning blir hjälpsam för att lära sig ett nytt språk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar