tisdag 16 december 2014

Omslag





Jag har valt en bild av en kvinna som är en skattjurist. Man kan se på bilden att hon känner ilska och rädsla eftersom hon är ensam i mitten av ingenstans. Men jag tror att hon vill kämpa mot rädsla även om hon är ensam.

Jag kan koppla den här bilden till "Solstorm" eftersom en skattjurist kvinna som heter Rebecka har stor roll i boken. Hon får ett samtal från Sanna som är misstänkt för mordet på Viktor. Viktor är församlingens ledare och har hittats död mitt på altargången i Kristallkyrkan.

Till sist tycker jag den här bilden passar på ett omslag i boken "Solstorm". Det motiverar mig att sätta den här bilden eftersom en skattjuristen kvinna har stor roll i boken.

Den här bilden har jag hittat från http://www.randomhouse.de/content/author/image/18533.jpg


onsdag 3 december 2014

Emot förbjud prostitution inom EU

Jag tycker att tillåta prostitution inom EU eftersom om man det blir lagligt att våran regering kan ge skydd och reglera hur man behandlar personer som jobbar som prostituerad, och då har vi också kontroll.
Om det finns förbjud mot prostitution så gömmer de sig.

tisdag 2 december 2014

köp alltid ekologiskt

Jag tycker att man alltid köpa ekologiskt mat eftersom det är bra kvalitet och bra för hälsa.

Kanske ni säger att det är mycket pengar för den vanliga människan att äta ekologiskt mat, men i själva verket kostar ohälsan ännu mer i form av ökade kostnader för sjukvård när man ätit oekologiskt mat. Just nu är ekologiskt mat något dyrare, men bekämpningsmedel är dyrare och farligare för vårt liv och vår hälsa. Till exempel, Vi slipper gå  till doktorn och köpa dyra mediciner. Varje gång man har kontroll på vårdcentral kostar det 300kr. Om vi köper ekologiskt mat blir vi friskare. 

Till exempel. Om väljer att äta ekologiskt mat kommer att börja äta mer hälsosam mat i stort. För att ha råd med ekologisk kött det blev mer grönsaker och det har en bevisad positiv hälsoeffekt. Du kommer också att välja bort att äta skräpmat som ofta innehåller transfetter som har en negativ påverkan på dig och din hälsa. Stämmer det att ekologiskt mat kommer bli billigare om fler som köper? Ja, ju fler som efterfrågar en vara desto blir varan. Tänk så här! Det kan verka dyrt ekologiskt mat nu, men det påverkar och förstöd jorden, så i framtiden kan vi få betala ett mycket pris______en förstöd  jord.

Tänk för dina barn i framtiden! Det finns många skäl till att välja odlade frukter, grönsaker och kött. De fyra främsta skälen är för bättre miljö, för de som arbetar på odlingarna, bättre för hälsa och vi tycker att ekologiskt produkter smakar bättre.